Vad ska man blogga om?

Idag finns det flera tusentals bloggar och alla vill lyckas med just sin blogg. Det finns faktiskt massor med sätt man kan ta till för att lyckas med sin egna blogg! Först och främst så handlar det om att man måste ta reda på vad man vill nischa in sig, de som läser bloggen vill ha någonting unikt och som samtidigt är roligt att läsa om. Sen handlar det om uppbyggnaden av bloggen, hur ska den presenteras, vad det ska vara för bilder, hur man bygger upp varje blogginlägg. Kanske är det redan här många slänger in handduken för att det är faktiskt rätt mycket jobb som måste läggas på ens blogg om man vill att den ska lyckas. Men det man skriver om drar till sig olika målgrupper, dock är det inte att förkasta olika samarbeten med andra bloggare eller kanske olika företag föra tt bredda sin plattform och därmed öka läsarantalet. Det finns oändliga möjligheter!

Det finns massor med tips att få och Blondinbella berättar om en hel del råd och tips om hur man ska lyckas med sitt bloggande. För let’s face it, hon har verkligen lyckats! Just när det handlar om att bygga upp en bra text så menar hon att man måste mixa innehållet i den egna bloggen med produkt och person. Om man skriver om exempelvis en tjänst kan man få via Nordic Hair som handlar om att främja starkt och växande hår så behöver man också skriva om man själv kanske har erfarenheter av att ha tunnt hår eller liknande samtidigt som man också skriver om produkten eller tjänsten. Om man själv också testat produkten eller tjänsten, vilket i princip är ett måste om du i längden ska framstås om trovärdig i dina texter så skriv precis hur du upplevde den, när och hur du använde produkten eller tjänsten osv. Det här tipset som hon ger går ju att applicera på nästan allt och är ett bra sätt att kunna hitta sponsorer och därmed kanske börja tjäna på bloggandet.

Bloggar kan också utgöra en plattform för att kunna diskutera ämnen som intresserar en grupp, exempelvis politik, hälsa eller träning. Exempelvis i tidningen Veckorevyn har man intervjuat en tjej som heter Fanny och som bloggar om sin psykiska ohälsa.

Dock är det viktigt att om man börjar tjäna pengar på sin blogg att faktiskt ha koll på inkomster och utgifter. Tidningen Dagens Nyheter rapporterar om att det kan komma skattesmällar för bloggare. Därför är det viktigt om man börjar med olika samarbeten att också fakturera och deklarera på rätt sätt. Det finns hjälp att få genom att ta hjälp av en revisor när det börjar närma sig deklarationen. Glöm inte bort att bloggandet ska vara kul och om man någon gång glömmer bort varför man bloggar så gå tillbaka till starten och fundera över vad som gjorde att man började blogga. Kanske behöver man en liten paus? Eller skall bloggen sakta börja handla om någonting annat? Eller så hittar man tillbaka till skrivarglöden! Lycka till med bloggandet!