Så skapar du en framgångsrik blogg

Funderar du på att skaffa en blogg? Då är du inte ensam. Bloggar har aldrig varit mer populära än vad de är idag. Hur lyckas man med bloggen och vad bör man tänka på? Det ska vi titta på lite längre ner!

Proffsig webbdesign

När du skapar en blogg är webbdesign A och O. Du kommer inte att få många återkommande besökare om bloggen laddar sakta eller ser tråkig ut. Istället måste den ha en riktigt snygg webbdesign som lockar läsaren. Därför är det en bra idé att anlita en duktig webbyrå som kan göra hemsidan åt dig. Därefter kan du själv skriva inlägg och publicera dem med jämna mellanrum.

Gör det inte för personligt

Välj ett tema som många läsare är intresserade av. Bloggar som blir framgångsrika är ofta inte de som handlar om bloggarens vardag. Om du inte är en väldigt känd person är det få som egentligen bryr sig om vad du har ätit idag eller vilken träning du varit på. De flesta läsare söker bloggar som svarar på deras frågor. Det kan handla om tips om träning, hälsokost och resor. Att ibland ge lite mer information om dig behöver inte vara fel, men försök att bygga upp bloggen kring ett ämne som många vill veta mer om.

Uppdatera bloggen ofta

För att hålla bloggen vid liv är det viktigt att uppdatera den ofta. Skriv nya inlägg åtminstone en gång i veckan, gärna flera gånger i veckan. Ju oftare du publicerar inlägg, desto mer kommer läsarna att känna att det finns någon bakom skärmen. Det gör ofta att de känner sig mer manade att kommentera inläggen och på så vis interagera med dig.