Blogga om saker som läsare vill läsa om

Det nya jobbet som yngre generationer kommit på är influenser, och det är idag många som jobbar med att blogga, vlogga och så vidare på nätet. Förr fanns det endast ett fåtal bloggare som faktiskt kunde leva på det, men idag är det verkligen inte så. Idag finns det flera konton som har tusentals följare på Instagram och liknande, och företagen som vill arbeta med dem står på kö. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några teman som är väldigt vanliga att bloggare och influensers skriver om. Det kanske är tips som passar dig som redan bloggar, eller som tänkt starta en blogg i framtiden.

Smink

Många bloggar om smink i dagsläget. Det är populärt att man gör små videos där man visar hur man ska sminka och exakt vilket smink man använder sig av. Det är perfekt att koppla sin blogg i så fall till en youtube-kanal, eller så kan man endast köra genom den kanalen. Tänk på att det är viktigt med ljud- och bildkvalitet. Om man inte har en bra mikrofon eller kamera så kan det blir en kass video, och då kanske man tappar följare. Skriv om vilket läppstift som är hetaste trenden, eller hur man ska tänka när man framhäver konturer.

Hudvårdsprodukter

En annan sak som är väldigt populärt, bland både kvinnliga och manliga influensers, är att man bloggar om hudvårds- och skönhetsprodukter. Det behöver alltså inte alltid vara smink man skriver om, det kan även handla om vilket schampo som är bra för torrt hår på vintern, eller kanske vilken solskyddskräm som är bäst när man ska åka på semester.

Mat och dryck

Om man är mer intresserad av att blogga om mat och dryck så finns det också mycket att skriva om. Kanske vill man dela med sig av sina egna recept eller tipsa om en restaurang som man tycker är värd ett besök. Desto mer nördig man blir på det man skriver om, desto fler trogna läsare kommer man få.

Resor

Många influenser skriver och spelar även in videos när de är på olika resor. Om du gillar att resa så kanske det här är ett tema som skulle passa fint på din blogg. Tänk på bara att det inte är bra för miljön att resa långt och mycket, och därför kanske det är lite dumt att uppmana sina läsare till att också resa.

Det är viktigt att man är personlig

För att få trogna läsare så är det viktigt att man är ärlig och personlig i sin blogg. Det är ingen som vill läsa om helt opersonliga saker hela tiden. Låt dina läsare får en chans att verkligen lära känna dig.