Att bygga en framgångsrik blogg

Trots att det bloggar inte längre är lika populära så är det fortfarande massor med människor som börjar blogga varje år. Men när man då bestämt sig för att börja så är ju frågan hur man gör för att lyckas? Vill man bli en framgångsrik och känd bloggare, som Kenza Zouiten, , Isabella Löwengrip eller Margaux Dietz, så behöver man definitivt sticka ut ur mängden.

 

Först och främst så måste man fundera på om man vill ha sin blogg på en redan existerande portal. Det finns massvis med bloggsportaler att välja på, så det gäller att hitta någon som man trivs med.  Om man inte gör det eller vill ha mer kontroll själv så kan man också skapa en egen domän, alltså en helt egen webbplats för sin blogg. Då måste man välja ett webbhotel som webbplatsen kan ligga på, och även här finns en hel del val. Du kan till exempel ha den på Loopia, Binero vart man vill att ens blogg ska ligga, alltså vilket webbhotell man ska använda sig av. Det finns massvis att välja på, såsom Loopia, Binero, och UnoEuro.

 

Du måste också välja ett verktyg för att sköta din blogg, och där är WordPress.org ett jättebra alternativ. Det är också det mest populära, och enkelt att navigera sig runt och ordna med text och bilder.

 

När det kommer till skrivandet så är det ju så klart en stor del. För att bloggen ska bli bra så krävs ett intresse av att skriva, och många läsare blir mer och mer kräsna när det kommer till innehållet och att det ser bra ut. Många stör sig på särskrivningar och stavfel så det kan alltid vara en bra idé att dubbelkolla sånt innan man postar sina inlägg. Vill man utveckla sitt skrivande ytterligare så är det ju inte helt fel med en skrivkurs heller! De finns att ta på flera ställen, och det finns även hela utbildningar. För att öka sina chanser att komma in på de populära utbildningarna så kan man alltid göra högskoleprovet! Mer information om det finns på Hpguiden.

 

När du har allt det på plats så är det egentligen bara att börja. Ofta tar det ett tag innan man får läsare, och man kan ju så klart alltid försöka marknadsföra sig själv i olika kanaler. När bloggen sen blivit större så är det många företag som är intresserade av samarbeten, men se till att ha koll på vad som gäller när det kommer till reklam i bloggar och sociala medier. Detta är ständigt under debatt och lagarna blir hårdare för varje år. Ta gärna redo på mer info här.

 

Nu är det bara att köra igång! Lycka til!