Kvinna skvätter vatten

Bloggar om vardagslivet

Intresset för att läsa bloggar är stort och nyfiken på hur andra människor lever sina liv lockar en stor läsarskara. Anledningen till att det är så kan man spekulera om. Kanske vill läsaren jämföra sin egen livsstil med andras eller så vill de hämta inspiration och idéer från andra privatpersoner för att förgylla sin egen tillvaro. Oavsett vad det beror på så uppskattas den här typen av bloggar.

Block och kamera

Att skriva om sin vardag och lägga upp bilder från dagen som gått och erfarenheter man gjort är något som vem som helst kan göra och attrahera en publik.

Man kan även välja att nischa sig när man skapar en vardagsblogg. Man kanske inte vill lägga ut alla detaljerna om sitt privatliv utan begränsar sig till ett visst område. På så sätt kommer man att locka de läsare som delar samma intressen. Man kanske är intresserad av sport och äventyr. Då kan man skriva om minigolf stockholm och tipsa om vart man hittar minigolfbanor i storstan. Nästa artikel kanske handlar om fjällvandringar och smultronställen man hittat under sina äventyr. Huvudsaken med vardagsbloggarna är att man skriver om händelser som inte ligger så fjärran från läsarna och vad de själva skulle kunna ägna sig åt. Självklart kan man skriva om mer privata saker om man vill det. Det viktigaste är att man har roligt när man skriver.

Par med barn

Ett bevis på att en blogg om vardagslivet kan bli hur stor som helst är “Underbara Clara” en blogg som startades som en enkel vardagsbeskrivning och nu lockar hundratusentals läsare varje månad. Upphovskvinnan bakom bloggen lever nu helt och håller på intäkterna från sin blogg där hon ger husmorstips och skriver om livet på landet. Hon är även en anlitad föredragshållare och åker bland annat landet runt för att berätta hur det går till att starta en blogg om vardagslivet. Så, sätt igång och skriv. Du kan bli berömd på kuppen.

Bloggar som rör vardagslivet är ett av de ämnen som intresserar folk mest. Bra att veta är att man gärna ska lägga bloggen på ett eget domännamn. Gör man det kan man locka annonsörer som vill inleda samarbeten. Lyckas man med det kan lyckan vara gjord. Ett samarbete går till så att man skriver om ämnen som handlar om samarbetsföretagets produkter och så länkar man till företagets webbsida från den egna bloggen och får provision på deras försäljning.