Hjärta framför mage

Så skapar du en bra mammablogg

Att läsa mammabloggar är en populär syssla för många småbarnsföräldrar och blivande mammor. På Sveriges bloggtopp är en stor majoritet av bloggarna en- eller flerbarnsföräldrar som publicerar små och stora händelser i vardagen. Vissa delar med sig av nästintill allt som händer, medans andra är mer sparsmakade och väljer ut de händelser som sprider glädje. Det finns en storpublik att skriva till och för att skilja sig från mängden gäller det att hitta en egen röd tråd som löper genom bloggens innehåll. En pågående graviditet, livet som nybliven mamma eller kaoset som uppstår i en flerbarnsfamilj. Oavsett vilken nisch man än väljer är det viktigt att bestämma sig huruvida man vill visa sina barns ansikten eller ej. Har man äldre barn som även dem är online är det desto viktigare att be om lov innan man publicerar något offentligt.

Hjärta framför mage

Man läser bloggar för att ta del av andras liv men också för att hitta styrka under småbarnsåren som består av många vakna nätter och dagar fyllda av otaliga koppar kaffe, Är man kreativ som person är en blogg ett perfekt sätt att få utlopp för sina kreationer, men också ett sätt att inspirera andra. Att skriva om en ny favoriträtt som barnen slukat eller tåliga funktionsplagg är en garanterad hit. Parallellt med mammabloggar finns det flera sajter som erbjuder söta barnplagg och häftiga presentartiklar. En perfekt genväg när man inte hinner springa i affärer! Har man blivit bjuden till en babyshower är en blöjtårta den perfekta presenten, en gåva som är både rolig och funktionell! Glöm för all del inte att fotografera inköp och andra tips och tricks – det är just det som andra mammor vill läsa om och inspireras av. Att visa upp nya produkter i bloggen kan även bli en lukrativ affär för den bloggande mamman. Många företag som riktar sig mot småbarnsföräldrar inleder online-samarbeten där man mot ersättning visar upp kläder och prylar, eller testar diverse produkter. Tänk dock på att vara så transparent som möjligt – ärlighet varar längst och kräsna läsare vill inte läsa en blogg som enbart handlar om reklam.

Kända mammor

Familjeporträtt med bebis i famnen

Det är enkelt att hitta nya bloggar att läsa. tidningen Mama listar “årets mammor” där man visar upp mammor som på olika sätt inspirerat under året som gått. Bland namnen finns Isabella Löwengrip som tilldelats titeln årets business-mama för sin balans av familjeliv och karriär. Isabella har drivit sin blogg sedan tidiga tonåren och drar in stora summor pengar varje månad via reklamintäkter. En annan populär mamma som är aktiv på sociala medier är Margaux Dietz som snabbt klättrade på olika topplistor efter att ha delat sin förlossningsvideo. Ditte Svanfeldt bloggar om familjelivet med ett barn med CP-skada och berör läsare genom sitt unika sätt att blanda allvar och humor på. Oavsett vilken typ av mamma man är så finns det garanterat någon som delar ens tankar och att blogga blir därför ett roligt sätt att föreviga småbarnsåren genom att låta andra ta del av livets upp- och nergångar. Något som kan vara värt att notera är att man med största sannolikhet kommer att få ta emot pekpinnar från andra mammor som är av en annan åsikt i diverse ämnen. Men det är också det som gör bloggsidan till en aktiv plattform som lockar läsare!