Bloggar om ekonomi och företag

Att blogga om ekonomi och företagande är en populär nisch. Många är de som inser att det är en krympande arbetsmarknad som går till mötes och att man behöver ta sitt liv i sina egna händer istället för att förlita sig på att arbetsmarknaden ska stå med öppna armar i framtiden. Att bli egen företagare är en framkomlig väg och många är de som slår in på den. Att då blogga om företagande är ett enkelt sätt att skaffa sig nya följare. Råd och rekommendationer inom ekonomi och tips vad gäller företagande är matnyttig information för alla som lämnar de trygga anställningsformerna bakom sig för att starta eget. Konkurrensen kan visserligen vara hård för sökorden inom företags- och ekonominischerna men bloggar man med jämna mellanrum och uppdaterar bloggen med ständigt ny information så är chansen stor att man blir populär hos sökmotorernas spindlar och robotar. Det är förutsättningen för att lyckas knipa åt sig bra placeringar och god ranking på sökmotorernas första sidor.

Var noggrann med källhänvisningar

För att skriva nytt matnyttigt material till sina företags- och ekonomibloggar så kan man följa dagstidningars ekonomibloggar och hänvisa till dem i sin egna blogg. Man kan aldrig kopiera en text rakt av, det är förbjudet och man kan bli åtalad för sådana stölder. Det är bra att länka till andra bloggar och webbsidor från den egna bloggen så att hänvisa till källorna är inte bara sympatiskt utan även smart rent IT-tekniskt. Att ange källorna och därmed visa att man själv inte är den som gjort forskningen e.t.c. är bara bra för den egna bloggen. Källhänvisningar visar att man håller sig a jour med de senaste nyheterna inom den nisch man verkar, och då kan man attrahera nya följare av den anledningen att man har järnkoll. Man framstår själv som en pålitlig, trovärdig och uppdaterad källa till bra information och får därför nya följare och läsare av den egna bloggen. Bra innehåll är a och o för framgången på internet. Tillhandahåller du kvalitativt material med uppdaterat och aktuellt material så löser det sig med nätframgångarna, oavsett nisch.

Matnyttig information till en ekonomi- och företagsblogg

För att fylla din företags- och ekonomiblogg med bra och matnyttig information så att du attraherar nya läsare så se till att hålla dig själv uppdaterad. Det är det enklaste sättet att komma på vad man kan skriva om. Se på nyheterna,läs affärstidningar, ekonominyheter som Dagens Industri, Affärsvärlden och så vidare. Något annat du naturligtvis ska göra är att knyta affärskontakter med företag i branschen så att du kan tjäna pengar som affiliate genom att tipsa om andra företags produkter i din blogg. Det kan handla om att tipsa om bra företagslån till exempel, och erhålla en liten provision för rekommendationen. Det är viktigt att du klargör för följare och läsare att du gör reklam för andra företag om du har för avsikt att använda den här metoden som inkomstkälla i din blogg. Att göra smygreklam i en blogg är nu mer åtalbart och ett brott enligt marknadsföringslagen så var tydlig med att det finns reklamlänkar i dina artiklar.