Blogga på resande fot

Resor är ett populärt bloggämne, och det är inte svårt att förstå varför människor tycker om att läsa om det – det är en chans att drömma sig bort till fjärran länder, och kanske få inspiration till egna resor. Även om dagens teknik har gjort att det är lättare att vara uppkopplad även när man är på resande fot, är det dock fortfarande inte helt enkelt, och här tänkte vi därför gå igenom vad man bör ha med sig för att kunna blogga om sina upplevelser hela vägen på resan.

En laptop i portabelt format är till exempel en självklarhet, men ibland vill man inte ens släpa på en liten dator. Lyckligtvis finns idag smartphones som fungerar utmärkt att blogga från, så länge man inte skriver för långa inlägg. De dagar då du ska ut på stadsvandring och inte vill ha en datorväska eller en ryggsäck som väger ett par kilo med dig är mobilen med andra ord det perfekta bloggverktyget on the go – tangentbord, internetuppkoppling och kamera i ett.

Wi-Fi finns numera att tillgå på de flesta platser i världen, och roaming har dessutom blivit betydligt billigare inom EU, men om man ska resa långt kan det också vara en bra idé att ha med sig en dongel med ett 4G-abonnemang. Då försäkrar man sig om att man aldrig är utan internet – det viktigaste för att kunna blogga.

Dessa verktyg är bra att ha oavsett om man ska backpacka i Asien eller tillbringa en månad i sitt sommarhus i Spanien. Om du inte redan har ett sommarhus i ett soligt land, men funderar på att köpa ett, kan du hitta inspiration på Mowido.se. Lär mer här om var de kan erbjuda bostäder.