Skapa din egna kreativa fristad

Bloggvärlden är oändlig vad gäller genrer och valmöjligheter. Därför finns det inga rätt eller fel när det gäller att hitta sin speciella nisch. Så varför inte använda bloggvärlden som en möjlighet för dig att skapa din egna kreativa fristad?

Underhåll din egna pysselblogg

Många älskar pyssel. Men den som anser sig vara en riktig organisatör vet inte vad ordet innefattar förrän man provat på den nya metoden för organisation, nämligen bujo, som också kallas för Bullet Journal.

Detta är helt enkelt egenskapade almanackor som skapar struktur i vardagen. Precis som en dagbok eller en vanlig almanacka fyller man i alla väsentliga delar av sin vardag som man vill memorera. Syftet är att man ska kunna planera och strukturera ett schema utifrån veckodagarna, vilket är en underbar planeringsmetod för dig som upplever att tiden aldrig räcker till.

Kom igång med bullet journal

Att komma igång är egentligen väldigt simpelt. Allt som behövs är en anteckningsbok, gärna med punkter. Men om det inte är möjligt fungerar även vanliga skrivblock utan linjer också. Sedan behövs givetvis en penna och kanske även ett sudd. Det kommer bli en hel del kludd i början, det kan lovas.

Därefter är det bara att komma igång. Rita, skriv och strukturera så mycket du vill. Kom ihåg att syftet med bullet journal är att skapa en struktur i din vardag. Inte att skapa mästerverk. Det är en skön tid avsatt för dig själv med fokus på ditt välbefinnande.

Inspireras av andra

Om du är nyfiken på att testa på bullet journal men inte vet hur du hittar rätt inspiration finns det flera duktiga kreatörer som skapar videor på Youtube och andra sociala kanaler. Dessa kan vara ett första steg att vända sig till för att få inspiration och se hur andra gått tillväga för att bygga om sina almanackor.

Även flera bloggar kan komma till nytta när man är på jakt efter att hitta inspirationen och komma igång själv. Sök på webben och tillåt dig själv att inspireras av andra!

Kreativitet – en frälsning och börda på samma gång

Att vara kreativ är en egenskap som många uppskattar och bör vara tacksamma över. Hade kreativiteten inte existerat hade vi människor levt i en relativt grå värld. Däremot kan det vara tungt att ständigt krylla med tankar och idéer då ens sinnen ständigt tycks gå på högvarv.

Dock finns det många fördelar med att vara kreativ. Att få sitta och göra saker man verkligen gillar kan exempelvis motverka stress och andra hälsotillstånd. Med det sagt må den kreativa själen vara sensitiv, men utan dessa människor hade världen varit oerhört trist. Sprid därför fler bloggar med positiv energi och tips och knep på hur man håller inspirationen vid liv.