Blogga om vardagsekonomi

Få saker kan beröra så många läsare som just vardagsekonomi. Oavsett vad man tycker om det, är den dagliga ekonomin något som kommer bestämma rätt mycket i livet. En blogg om hur man bäst gör för att vända på slantarna och ta smarta beslut, har potentialen att få många följare.

Vad behöver man för att blogga?

Förstås behöver man en bra bloggportal och ett bra bloggnamn för att komma igång. En blogg om vardagsekonomi bör ha något med ekonomi i sitt namn, men man ska akta sig för att vara för pedagogisk i sitt namnval. Ett lite roligt namn tenderar att fastna bättre. När man ordnat en plattform för att driva sin blogg är det förstås bra att ha ett arbetsrum varifrån man kan skriva i lugn och ro. Många föredrar att arbeta med bärbara datorer i syfte att ständigt byta sin arbetsplats. Man kanske helt enkelt blir inspirerad av att förnya sin omgivning hela tiden. Något annat som kan vara bra att ha tillgång till är ett mötesrum eller konferensrum, vilket man kan hyra per timme om man så önskar. Att ha en plats där man kan ta besök, göra intervjuer och till och med göra inspelningar är guld värd. Att hyra ett sådant rum exakt då man behöver det, sparar massor av pengar.

Att blogga om vardagsekonomi

Många svenskar lever idag med allt för många smålån och krediter. Oftast har man inte heller någon aning om hur dyra räntorna faktiskt är. Detta äter upp en stor del av svenskarnas inkomster då en stor del går till att upprätthålla dessa lån. En bra ekonomiblogg kan handla om hur man undviker denna lyxfälla. Att hämta inspiration från tv-serien med samma namn, är ingen dålig idé. Har man dessutom egna erfarenheter av hur man gör sig skuldfri, kommer bloggen kunna få ett lyft om man bara kan vara öppen och ärlig. Rubriker till intressanta ämnen att blogga om kan exempelvis vara:

  • Så gör man för att betala av sina kreditskulder.
  • Fem saker jag lärt mig om vardagsekonomi den hårda vägen.
  • Att bli ekonomiskt oberoende – är det ens möjligt?
  • Hur betalar jag mellan ränta och amorteringar?

Att bli bättre på ekonomifrågor

På nätet finns massor av källor att vända sig till för att fördjupa sina kunskaper om vardagsekonomi. Förutom ens egna erfarenheter finns det både vittnesmål om andra som kommit ur skuldfällor med hjälp av skuldsaneringar, såväl som ekonomibloggar att inspireras av. Det gäller förstås att, oavsett varifrån man hämtar kunskap och inspiration, skapa sin egen stil och nämna dessa källor om man tar stora delar av informationen någonstans ifrån. Bloggar man om ekonomifrågor är det också viktigt att man berättar om eventuella samarbeten och talar om att man inte är en ekonomisk rådgivare.